Благодарността

Знаете ли, че благодарността трансформира мозъчните ни клетки? Проучвания в Изследователския институт за изучаване на съзнанието (UCLA Mindful Awareness Research Center) доказват, че изразяването на благодарност променя молекулярната структура на мозъка, като поражда вълни на щастие и добро настроение.

thank you

Чувството на щастие ангажира централната нервна система, като това рефлектира върху цялото тяло, създавайки усещане за спокойствие и уравновесеност. Умението да изразяваме благодарност е много важно и водещо в пътя ни към щастието. Колкото повече благодарност изпитваме, толкова по-щастливи ще бъдем!

Всеки човек има за какво да бъде благодарен, дори и в трудни ситуации. Има толкова много хора, моменти и причини, за да се чувстваме благодарни. Жалко е, че някои хора нямат навик да се замислят за малките неща и за това, което всъщност имат, а гледат какво нямат! Не изразявайки благодарност, те подхранват егото си и пускат завистта да се настани в сърцата им. Започват да гледат към това, какво имат другите, без да си дават сметка как те са го постигнали.

Ако ежедневно отделяме само по няколко минути за да казваме БЛАГОДАРЯ, ще започнем да откриваме все повече и повече причини за да казваме тази вълшебна дума и така да повишаваме нивата на щастие в мозъка и да изпълваме сърцето си.

Благодарността е изключително силен източник на положителна енергия. Колкото повече я изразяваме, толкова повече ще я привличаме. А колкото по-позитивни сме, толкова по-щастливи, по-освободени и по-добри ще бъдем. Ще можем по-лесно да се свържем с нашия център - сърцето и да бъдем в хармония със себе си и всички около нас.

Създайте си навик да практикувате признателност! Когато станете сутрин и преди да си легнете вечер, изкажете благодарността си към живота, към родителите си, към децата си! Не коства нищо, а дава толкова много и ще се убедите в това сами.

БЛАГОДАРЯ!!!

Още статии